Varför sova på Kungsbacka Vandrarhem?

Du som gäst får:
En god natts sömn i mysiga, hemlika rum.
Alla rum är inredda med sköna sängar och pösiga täcken och kuddar, rent och fräscht.
Ett prisvärt alternativ
Du får mycket för pengarna jämfört med andra boendealternativ.
Service och tillgänglighet
Generösa telefon-och incheckningstider och som gäst blir du personligt sedd och bemött. Säg gärna till om du vill ha en extra kudde eller om du vill veta vilken resturang som är bäst i stan. Bara fråga, vi hjälper så gärna till.

Bästa gäst, läs noga! Detta gäller bokning/avbokning/sen ankomst/utebliven ankomst m.m. Du har automatiskt accepterat detta när du bokar!

Beställning och bekräftelse
En beställning är bindande i och med att den bekräftats. Detta kan ske muntligen vid beställningen, eller skriftligen, t.ex. via e-post. Du som gäst och Vandrarhemmet har därmed träffat ett avtal. Viss möjlighet till avbeställning finns dock – se ”Avbeställning och utebliven ankomst” längre ner i detta dokument. Vid beställningen är du skyldig att uppge namn, adress, ankomst- och avresetid samt hur betalning skall ske.
Ankomst och avresa
Rummet står till ditt förfogande från kl. 18.00 ankomstdagen om inget annat avtalats vid beställning. Avresedagen måste du lämna rummet senast kl. 10.00.
Sen ankomst
Rummet är reserverat för ankomst senast kl. 21.00. Räknar du med att komma senare, måste du meddela vandrarhemmet på förhand för att inte riskera att rummet hyrs ut till annan gäst.
Avbeställning och utebliven ankomst
Avbeställning skall ske senast 48 timmar före ankomst. Exempel: Du skulle kommit på lördag, då skall avbeställningen vara gjord senast kl 18.00 på torsdagen. Uteblir du utan avbeställning eller avbeställer för sent måste du betala för ett dygn. Om vandrarhemmet har haft särskilda kostnader med anledning av din beställning får du även ersätta dessa.
Avresa före den avtalade tidens utgång
Har du beställt för en bestämd tidsperiod men avreser före denna tids utgång, får du betala samma ersättning som vid sen avbeställning. Utöver priset för den tid du vistats på vandrarhemmet betalar du alltså för ytterligare ett dygn.
Vistelse på obestämd tid
Bor du på vandrarhemmet på obestämd tid och förlänger din  vistelse med ett eller flera dygn i taget bör du meddela avresan senast kl. 18.00 dagen före du skall resa. I annat fall får du betala för ett extra dygn. Om vandrarhemmet inte längre kan låta dig disponera rummet har du rätt att få veta detta senast kl.18.00 dagen före utcheckning.
Speciella önskemål
Rökning
Det är absolut förbjudet att röka inom Vandrarhemmet eller ut genom fönster, under fläktar m.m. Särskilda rökplatser utomhus finns uppsatta. Vid överträdelse av rökförbudet har vandrarhemmet rätt att genast avvisa den gästen utan återbetalning och debitera timpriset (för närvarande 350 kr plus moms) för merarbetet och de direkta kostnaderna: röksanering av rummet, tvätt av textilier och direkta uthyrningsförluster tills rummet är i uthyrbart skick igen m.m.
Husdjur
Vi kan inte ta emot husdjur!
Teknisk utrustning/Internet
Om gäst önskar tillgång till Internet och har med sig en egen mobil, surfplatta eller dator erbjuder vi trådlös uppkoppling.
Mat
Har du särskilda önskemål vad gäller ev frukost bör du framföra dessa vid bokningstillfället. Dock har vi svårt att köpa större kvantiteter av tex laktosfri, eller glutenfri mat, då det blir svinn. Vi ber då gäst att ta med sig eget av den speciella maten, om möjligt.
Sovsäck
Av hygieniska skäl accepterar vi inte sovsäck och egna lakan skall vara rena och nytvättade. Vid spontanbokningar (incheckning samma dag man har beställt) måste man uppvisa lakan i samband med incheckning, annars måste man hyra till ett pris av 90 kr per set, inklusive badlakan.
Bokningsavgift och förskottsbetalning
Vandrarhemmet har rätt att begära en bokningsavgift eller annan förskottsbetalning för att din bokning skall vara bindande. Detta gäller främst om bokningen omfattar något eller några av följande kriterier: flera personer/flera rum/längre period/större belopp. Detta avgörs vid bokningstillfället och belopp avräknas den slutliga räkningen. Om du avbeställer rummet utan att ta hänsyn till avbeställningsfristen, har vandrarhemmet rätt att behålla bokningsavgiften/förskottsbetalningen. Särskilda regler gäller vid gruppbokning. Ring 0300-38160 för mer information.
Betalning
Huvudregeln är kontant betalning vid ankomsten till vandrarhemmet. Kontokort, checkar och kuponger accepteras ej. Utöver svensk valuta accepterar vi Euro, dollar och pund. Dock kan vi bara ge tillbaka växel i svensk valuta. Vi är inte anslutna till någon organisation. Man kan också förbetala hela boendet via inbetalning till vårt bankgirokonto 5914-1846 senast 3 bankdagar innan ankomst. Vi har swish.
Förvaring av värdesaker och bagage
Rätt att kvarhålla resgods
Vandrarhemmet har enligt lag rätt att, som säkerhet för fordran mot gäst, kvarhålla resgods och i vissa fall, efter fastställda regler, även att sälja det vid utestående betalning. Vandrarhemmet kan inte förvara bagage.
Värdefull egendom
Är din egendom av högt värde, bör du ta med dig detta. Vandrarhemmet tar inget ansvar för värdefull egendom.
Ansvar för förkommet gods/stöld på rummet
Vandrarhemmet tar inget ansvar för den egendom som du förvarar på rummet. Förvara aldrig värdesaker som pengar, mobil, kamera mm på rummet om du är ute hela dagen.
Din egen säkerhet
Du bör alltid ta reda på var nödutgångar finns, hur larmsystemet ser ut, och var brandsläckare finns. Denna information finns på insidan av ditt rum, i hallen på andra våning och i receptionen. Om du undrar något, tveka inte, vi finns till hands för att svara på frågor. Om du upptäcker brister i säkerheten, ber vi dig att omgående anmäla detta till personalen. Vi tar gästernas säkerhet på allra största allvar.
Till sist:
Vi som arbetar på Kungsbacka Vandrarhem gör allt vi kan för att göra din vistelse så angenäm och bekväm som möjligt. Det som är bra kan säkert bli ännu bättre. Har du synpunkter eller frågor, tveka inte utan framför dem gärna, och allra helst direkt till Vandrarhemmets ledning.

Tack för att du har valt att bo på Kungsbacka Vandrarhem!

 

Om Kungsbacka Vandrarhem

Lantligt och naturskönt ligger detta populära vandrarhem bara några kilometer utanför Kungsbackas stadskärna, nära Annebergs pendelstation, endast 18 minuter med tåg från Göteborg. Vi har öppet året runt.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.